You are here

ایالات متحدۀ آمریکا

 

در ایران از کوچکی در مدارس به ما یاد می‌دادند بگوییم ”مرگ بر آمریکا!“ اما عیسی مسیح به ما تعلیم می‌دهد که برای همگان، حتی برای کسانی که ظاهراً دشمن ما هستند، روزگاری ما را استثمار کرده‌اند، یا سیاست‌های‌شان با ما مغایرت دارد دعای خیر کنیم. اصولاً یکی از وجه‌تمایزات مسیحیت این است که از پیروان خود می‌خواهد بجای نفرت داشتن از دشمن و جنگیدن با او، دشمنان خود را دوست بدارند و برای‌شان دعای خیر کنند، چرا که دوست داشتن دوست هنر نمی‌باشد! به همین جهت موضوع دعای این شماره را به کشور ایالات متحده آمریکا اختصاص داده‌ایم، به‌ویژه اینکه این روزها در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور نیز هستیم.

ایالات متحده آمریکا با مساحت ۹٫۵۲۹٫۰۶۳ کیلومتر مربع و جمعیتی معادل ۳۰۴٫۹۴۸٫۳۶۷ نفر، سومین کشور بزرگ جهان از نظر وسعت و جمعیت است. این کشور از ۵۰ ایالت تشکیل شده است، که هر یک تا اندازه زیادی خودمختارند و قوانین محلی خاص خود را دارند.

زبان: زبان رسمی این کشور انگلیسی است. بر اساس آماری که در سال ۲۰۰۳ گرفته شده است، ۱۰ درصد از مردم آمریکا اسپانیایی‌زبان هستند، و زبان اسپانیایی دومین زبان رایج در این کشور است.

مذهب: ۸۶‏٪ از آمریکائیان خود را مسیحی می‌دانند و ۹٫۵‏٪ می‌گویند که به خدا ایمان ندارند. از مابقی مردم آمریکا، ۲‏٪ یهودی، ‏۱٫۵‏٪ مسلمان و ۰٫۹۰‏٪ بودایی هستند.

آزادی مذهب در آمریکا دارای اهمیت فراوانی است تا بدانجا که در سال ۱۹۹۸ قانونی به‌تصویب رسید که به رئیس‌جمهور این اختیار را می‌دهد که در برابر هر گونه جفای مذهبی در دنیا قد علم کند.

موضوعات دعا:

۱-‏‏‏‏‏ با توجه به اهمیت انتخابات ریاست‌ جمهوری آمریکا در ماه نوامبر امسال و تأثیری که نتیجه این انتخابات بر نظم جهانی و صلح و آرامش در دنیا دارد، لازم است که با جدیت برای این موضوع دعا شود. اگرچه هر دو نامزد این انتخابات، یعنی جان مک‌کین و بارک اوباما خود را مسیحی می‌دانند، اما مشخص نیست اظهار ایمان آنها تا چه حد صرفاً جهت جلب آرای مسیحیان آمریکاست. بنابراین دعا کنید که ترس خدا بر منتخبین ریاست‌جمهوری قرار گیرد، ارادۀ او در این انتخابات به‌انجام رسد، و فردی روی کار آید که بتواند با خداترسی، منادی صلح و آرامش در جهان باشد.

۲-‏‏‏‏‏ آمریکا در حال حاضر درگیر جنگی فرسایشی در عراق و افغانستان است و روزی نیست که خبری از تلفات این جنگ‌ها در رسانه‌ها نشنویم. تعداد زیادی از خانواده‌های آمریکایی عزیزی در این دو کشور دارند، و برخی از خانواده‌ها نیز کسانی را در این جنگ از دست داده‌اند. دعا کنید تا این جنگ‌ها هر چه زودتر تمام شود، و مخصوصاً رئیس‌جمهور جدید قدم‌های مؤثری در این رابطه بردارد.

۳-‏‏‏‏‏ همه ساله بسیاری از مردم از کشورهای مختلف در جستجوی زندگی بهتر، آزادی، پیشرفت و ترقی، یا رفاه اقتصادی به آمریکا مهاجرت می‌کنند. تعداد قابل‌ توجهی از این مهاجرین را ایرانیان تشکیل می‌دهند. در واقع بیشترین تعداد ایرانیان مقیم خارج از کشور، در آمریکا بسر می‌برند و تخمین‌زده می‌شود که در حال حاضر در حدود ۲ و نیم میلیون ایرانی ساکن آمریکا هستند. ایرانیان مقیم آمریکا عمدتاً پناهنده یا دانشجو هستند. بسیاری از این ایرانیان پس از سال‌ها کلنجار رفتن با مشکلات مختلف و نیز گرفتار بودن به درد غربت، به‌راستی محتاج آغوش پرمحبت خداوند هستند. در حال حاضر کلیسا‌های فارسی‌زبان، ارمنی‌زبان و آشوری‌زبان متعددی در نقاط مختلف آمریکا فعالیت دارند. برای این کلیسا‌ها و فعالیت‌های بشارتی آنها دعا کنید تا بتوانند پیام نجات را به گوش هم‌وطنان ایرانی مقیم این کشور برسانند. همچنین به فیض خدا در طی سال‌های اخیر چندین شبکه ماهواره‌ایِ تلویزیونی و نیز چند شبکه رادیویی در آمریکا راه‌اندازی شده است که هدف‌شان رساندن پیغام نجات به زبان فارسی به هموطنان ایرانی و نیز برادران و خواهران افغانی است. دعا کنید تا خداوند گردانندگان و مجریان این شبکه‌ها را برکت دهد و به آنان حکمت عطا کند تا برنامه‌های روحانیِ غنی‌ای تهیه کنند. دعا کنید تا از طریق این برنامه‌ها نه تنها ایرانیان و افغان‌های مقیم آمریکا، بلکه تعداد زیادی از هم‌وطنان مقیم سایر کشورها و از جمله خود ایران، پیام نجات را بشنوند و به مسیح ایمان بیاورند.

همچنین برای دانشجویانی که همه ساله برای ادامه تحصیل به آمریکا می‌روند دعا کنید. بسیاری از این دانشجویان از کشورهای اسلامی یا بودایی هستند. دعا کنید تا در مدت اقامت‌شان در آمریکا، از طریق اتحادیه‌های دانشجویی، هم‌کلاس‌های مسیحی یا از هر طریق دیگر پیغام انجیل را بشنوند و با نجات‌دهنده واقعی خود آشنا شوند. به تجربه دیده شده است که دانشجویان برای پذیرش پیام انجیل مستعدترند، و تاکنون تعداد زیادی از دانشجویانی که برای تحصیل به آمریکا رفته‌اند در دوران تحصیل با عیسی مسیح آشنا شده‌اند و در بازگشت‌ به کشورهای‌شان شاهدان امینی برای مسیح بوده‌اند.

۴-‏‏‏‏‏ ایالات متحده آمریکا در قرن گذشته بیش از هر کشور دیگری میسیونر به مناطق مختلف دنیا اعزام کرده است، به‌طوری که در حال حاضر ۳۵‏ درصد از میسیونر‌های فعال در دنیا از این کشور هستند. برخی از این مبشرین در مناطق دشوار و پرمخاطره‌ای چون افغانستان و عراق خدمت می‌کنند. برای آنان و نیز برای خانواده‌های‌شان دعا کنید. دعا کنید تا دست محافظ خدا بر آنان باشد و آنان را در مناطقی که عمدتاً از لحاظ فرهنگی با آنچه آمریکائیان عادت دارند متفاوت است، تقویت نماید.

۵-‏‏‏‏‏ برای مسئلۀ جرم و جنایت در بین جوانان، بخصوص در بین سیاه‌پوستان آمریکایی دعا کنید. در حال حاضر قریب به دو میلیون نفر زندانی در آمریکا وجود دارد، که نیمی از آنان را سیاه‌پوستان تشکیل می‌دهند. برای خادمینی دعا کنید که در زندان‌ها خدمت می‌کنند و در تلاشند زندانی‌های این کشور را با کلام خدا آشتی دهند و از طریق هدایت آنها به سوی عیسی مسیح، از آنان اعضای مفیدی برای جامعه بسازند.

۶-‏‏‏‏‏ برای وضعیت وخیم اقتصادی در آمریکا دعا کنید. همانطور که در ابتدای مجله ذکر شد، آمریکا در حال حاضر در آستانۀ رکود اقتصادی بی‌سابقه‌ای قرار دارد که ریشه اصلی‌اش، مقروض بودن مردم عادی، به‌ویژه طبقات کم‌درآمد و آسیب‌پذیر جامعه است. پایین بودن نرخ بهره در سال‌های اولیه سدۀ ۲۰۰۰ که به ترقی سریع قیمت مسکن در این کشور انجامید، باعث گردید بسیاری از آمریکائیان به پشتوانه ارزش منازل‌شان مبالغ هنگفتی از بانک‌ها قرض بگیرند و زندگیِ مصرفیِ تجمل‌گرایانه و رفاه‌طلبانه‌ای را پیشه کنند. اما این منبع درآمد در اوایل سال ۲۰۰۷ با اُفت قیمت خانه‌ها ناگهان قطع شد، و تعداد زیادی از مردم خود را به‌اصطلاح تا خرخره زیر قرض یافتند بدون آنکه منبع جدیدی برای اخذ پول در اختیار داشته باشند. نتیجه این شد که بسیاری از مردم، به‌ویژه قشرهای آسیب‌پذیر جامعه، منازل خود را از دست دادند. چرخۀ اقتصادی نیز که تا اندازه زیادی بر مصرف‌گرایی مردم مبتنی بود به‌شدت کند شد. علاوه بر دلالت‌های اجتماعی این موضوع در خود آمریکا، از آنجا که آمریکا بزرگترین قدرت اقتصادی در دنیاست، ادامه یافتن رکود اقتصادی در این کشور تأثیر مهمی بر اقتصاد سایر کشورها خواهد داشت. بنابراین دعا کنیم تا خداوند به سیاست‌گذاران این کشور حکمت دهد تا در این دوران سخت تصمیمات درستی بگیرند و به‌خوبی از این مرحله عبور کنند. ‌

 

منابع:

Wikipedia

Operation Mobilization