/images/Login/login_left5.png
نام کاربری   کلمۀ رمز              
/images/Login/login_right5.png
‮گرافیک کم‮
  
در قلمرو ایمان، هم برای کسی که بخواهد ایمان داشته باشد نور کافی وجود دارد و هم برای کسی که نخواهد ایمان داشته باشد، سایه‌های کافی. بلیز پاسکال          حتی اگر کسی می‌توانست برایم ثابت کند که مسیح حقیقت ندارد، ترجیح می‌دادم به جای حقیقت، با مسیح بمانم. فیودور داستایفسکی          قدیس کسی نیست که خوب باشد، بلکه کسی است که خوبیِ خدا را تجربه کرده است. تامس مِرتون          خشمگین مباش که نمی‌توانی کاری کنی دیگران آنی باشند که می‌خواهی، زیرا خود نیز نمی‌توانی آنی باشی که می‌خواهی. قدیس توماس اَ کمپیس          ای خداوند، به علمای ما مسئولیت، و به عوام ما علم، به مؤمنان ما روشنایی، به روشنفکران ما ایمان، به متعصبین ما فهم، به فهمیدگان ما تعهد، به پیران ما درک، به جوانان ما آگاهی، به اساتید ما هدف، به دانشجویان ما عقیده، به خفتگان ما بیداری، به بیداران ما اراده، به مبلغان ما حقیقت، به دینداران ما درستی، به نویسندگان ما بصیرت، به هنرمندان ما دردمندی، به شاعران ما اِشعار، به محققان ما هدف، به نشستگان ما قیام، به راکدان ما تکان، به مردگان ما حیات، به کوران ما بینایی، به خاموشان ما فریاد، به فرقه‌های ما وحدت، به حسودان ما شفا، به خودبینان ما انصاف، به فحاشان ادب، به مجاهدان ما صبر، به مردم ما خودآگاهی، به همۀ ملت ما همت تصمیم و استعداد فداکاری و شایستگی نجات و عزت بخش.، آمین. دکتر علی شریعتی          ای پدر ما که در آسمانی، نام تو مقدّس باد. پادشاهی تو بیاید. ارادۀ تو، چنانکه در آسمان انجام می‌شود، بر زمین نیز به انجام رسد. نان روزانۀ ما را امروز به ما عطا فرما. و قرضهای ما را ببخش، چنانکه ما نیز قرضداران خود را می‌بخشیم. و ما را در آزمایش میاور، بلکه از آن شرور رهاییمان ده. زیرا پادشاهی و قدرت و جلال، تا ابد از آنِ توست. آمین.          عیسی مجازات شد، تا ما بخشش را دریافت نماییم (اشعیا ۵۳:‏۴و۵). عیسی مجروح شد، تا ما شفا را دریافت نماییم (اشعیا ۵۳:‌۴و۵) عیسی که گناه را نشناخت‌، در راه ما گناهکار محسوب شد تا ما در وی عادل شمرده شویم (اشعیا ۵۳:‏۱۰ و دوم قرنتیان ۵:‏۲۱). عیسی بخاطر ما متحمل مرگ شد تا ما در او حیات دریافت نماییم (عبرانیان ۲:‏۹). عیسی بخاطر ما ملعون شد تا ما برکت را دریافت نماییم‌. (غلاطیان ۳:‏۱۳و ۱۴). عیسی بخاطر ما فقیر شد تا ما در دولتمندی او شریک شویم‌. (دوم قرنتیان ۸:‏۹). عیسی بخاطر ما بی‌حرمت شد تا ما در جلال او شریک شویم‌. (متی ۲۷:‏۳۵ و ۳۶). عیسی بخاطر ما ترک و مردود شد تا ما در او پسندیده و مقبول پدر واقع شویم (افسسیان‌۱:‏۵ و۶). عیسی بخاطر ما با مرگ خود از زمین زندگان منقطع شد تا ما در او تا ابد با خدا یک شویم (اشعیا ۵۳:‏۸ و اول قرنتیان ۶:‏۱۷). عیسی انسانیت کهنه ما را با خود مصلوب کرد تا از ما انسانی تازه بیافریند (رومیان ۶:‏۶ و کولسیان ۳:‏۹ و ۱۰).           ما دلیل تجسم او‌ییم. او ما را دوست داشت تا بدان حد که به‌خاطر نجات‌مان در جسم انسانی به دنیا آمد و در هیأت انسانی ظاهر شد ... هیچ‌کس قادر نبود فسادیافته را به نافسادی تبدیل کند، جز خودِ منجی که در ابتدا هستی را از نیستی آفرید ... آتاناسیوس          دو خدا وجود دارد. خدایی که در بلنداست، و خدایی که در زندگی روزمرۀ ما حضور دارد. خدایی که از ما می‌طلبد، و خدایی که قرض‌های ما را می‌بخشد. خدایی که ما را با آتش دوزخ تهدید می‌کند، و خدایی که بهترین راه را نشان ما می‌دهد. پائولو کوئیلو           آگاه است آنکه تعلقات فانی خود را می‌دهد تا آنچه را جاودانی است به‌دست آورد. جیم الیوت          
بازگشت

بازگشت پسر گمشده

حسام مرتضوی

َمثل پسرگمشده در باب ۱۵ از انجیل لوقا یکی از زیباترین و قوی‌ترین داستان‌هایی است که از زبان عیسی ‌مسیح نقل شد. سال‌هاست که این داستان زبان به زبان بازگو می‌شود و موعظه‌هایی که از این مثل در کلیساها و جلسات مختلف مسیحی ایراد شده، خارج از شمارش است.

هنری نیوون، نویسندۀ کتاب باز‌گشت پسر گمشده، به سال ۱۹۸۳ در فرانسه در برخوردی کوتاه با پوستری از تابلوی "بازگشت پسر گمشده"، اثر رامبراند، درگیر یک ماجرای روحانی می‌گردد که او را به توجه و درک جدیدی از ارادۀ خدا برای زندگی‌اش رهنمون می‌سازد.

نیوون می‌گوید: "از سفر خسته‌کننده‌ای بازگشته بودم و احساس کودک آسیب‌پذیری را داشتم که نیازمند خزیدن به سینۀ گرم مادرش بود و دلش می‌خواست در آغوش مادرش آرام بگیرد". نویسنده در این شرایط و وضعیت خاص با تابلو روبرو می‌شود و صحنه ‌در آغوش کشیدنِ آن پدر و پسر، آنچه را که او در آن لحظات بدان نیاز داشت، به او تقدیم می‌کند.

نویسنده خود را در حقیقت همان پسر خسته و ژولیده می‌بیند که به‌دنبال خانه‌ای می‌گشت تا در آن احساس امنیت کند. بازگشت آن پسر به خانه درست همان چیزی بوده که سال‌ها نیوون آرزوی آن را داشته است. او در این جریان چیزی را لمس کرد که فراتر از فراز و نشیب‌های یک زندگی شلوغ بود، چیزی که روح انسان را تعالی می‌بخشید و او را به آخرت و بازگشت نهایی مشتاق می‌کرد.

در این کتاب نویسنده هر قسمت از داستان زیبای پسر گمشده را به درون زندگی شخصی خود می‌کشاند و با آن به درون دنیای خود سفر می‌کند و در نورِ این سفر درونی، قلب خواننده را تحت تأثیر شگرف خود قرار می‌دهد.

موضوعاتی چون بازگشتن به خانه، تأیید شدن و آشتی، برای همه آنانی که با طرد شدن، تنهایی و حسادت و خشم دست به گریبانند موضوعاتی کاملاً آشناست. این داستان با برجسته نمودن محبت پدر و محبوب بودن پسر از طرف او، دنیای پر از انتقام، خشم و بی‌مهری انسان‌ها را به چالش می‌طلبد و امیدی به انسان می‌دهد که می‌تواند به‌وسیلۀ آن نه تنها خود را در مأوای این محبت الهی قرار دهد بلکه به او قدرت می‌دهد که راه بازگشت را به‌طور جدی در پیش گیرد.

نویسنده، کتاب خود را به سه بخش تقسیم نموده است تا بتواند در مورد هر فصل توضیحات لازم و تجربیات شخصی خود را ارائه دهد. عنوان فصل اول "پسر کوچک" است که نویسنده عملکردهای پسر کوچکتر را مورد بررسی قرار می‌دهد. کسی که بیش از همه مورد سرزنش و شماتت است. در بخش دوم نویسنده به "پسر بزرگتر" می‌پردازد که شاید کمتر از همه به او توجه شده است. کسی که به‌نظر نویسنده مانند پسر کوچکتر ولی به‌صورتی دیگر بیرون از خانه است و در ارتباطش با پدر به گمشده بیشتر شباهت دارد تا کسی که ساکن همیشگی خانه پدر بوده است. به تعریف نویسنده، او نیز باید همچون برادرش حقیقتاً بازگشت کند.

عنوان قسمت سوم "پدر" است که برای نویسنده مهمترین شخصیت این داستان می‌باشد. نیوون در شروع این بخش می‌گوید که می‌توان به‌جای داستان "پسر گمشده" این داستان را "خوشامدگوییِ پدر بخشنده" نامید. تأکید و تکیه بیشتر بر روی پدر است. این داستان در حقیقت، داستان یک عشق پدرانه است.

"بازگشت پسر گمشده" کتاب بسیار زیبایی است که انسان را بارها تحت تأثیر زیبایی بیان خود قرار می‌دهد. این کتاب زیبا و در عین حال ساده نگاشته شده است و نویسنده ما را با قلمش نه تنها به درون عمیق‌ترین تعالیم انجیل می‌برد بلکه صادقانه دنیای شخصی خود را نیز به‌تصویر می‌کشد و چشمان ما را متوجه نکاتی از این داستان زیبا می‌کند که می‌تواند منجر به دگرگونی درونی شده و بینشی جدید را در زندگی به ارمغان آورد.

برای تهیۀ این کتاب لطفاً روی این قسمت کلیک کنید.


ارزیابی فعلی ۳.۱ از ۶۱ رأی .
لطفاً این مقاله را ارزیابی کنید : ۱ ۲ ۳ ۴ ۵  

نظرات ارسالی در مورد مقاله



برای این مقاله پیامی ارسال نشده است .




 

مطابق قوانین بین‌المللی تمامی حقوق مربوط به وب‌سایت کلمه برای سازمان ایلام محفوظ است. © ۲۰۰۹ واژگان کلیدی | تماس با ما | شرایط سایت | نقشۀ سایت | En